kunst Eilanden Amsterdam logo image
kunst Eilanden Amsterdam banner image
Introductie kea kunst image Publicatie kea kunst image kunst agenda image Kea opening kunst image Deelname kea kunst image Geschiedenis kea image
EVENTS
Kunstenaars Galeries
SPONSORS
MAP
kunst streep image
KUNSTEILANDEN AMSTERDAM
Galerie Moon
Galerie Moon Expo Artists
Willem Bosveld Artist
Willem Bosveld Artist
Willem Bosveld Artist
Willem Bosveld Artist
Fotografie Pim van der Zwaan
Anja Eliasson
Anja Eliasson
KEA MEMBER : GALERIE MOON
Kunst Eilanden Amsterdam galerie image
Kunst Eilanden Amsterdam Artist image Kunst Eilanden Amsterdam Artist image
Kunst Eilanden Amsterdam Artist image Kunst Eilanden Amsterdam Artist image
Kunst Eilanden Amsterdam Artist image Kunst Eilanden Amsterdam Artist image
Kunst Eilanden Amsterdam Artist image
Kunst Eilanden Amsterdam Artist image Kunst Eilanden Amsterdam Artist image
Kunst Eilanden Amsterdam galerie image© Kunsteilanden Amsterdam. All rights reserved.


 • KEA Agenda

 • GALERIE MOON

  GALERIE MOON is sinds oktober 2017 verhuisd naar de mooie Bickersgracht 54! (Even om de hoek van de vorige locatie). Open elke vrijdag t/m zondag 13 - 18 uur. Galerie/winkel/bibliotheek Moon organiseert een aantal malen per jaar interessante kunstexposities. Moon streeft ernaar exposities te houden van hoge kwaliteit van meestal Nederlandse kunstenaars.

  EXPOSITIES
  Actuele expositie : de nieuwe kleurrijke fotografie van Amsterdam in moderne baklijst en geprint op aluminium van

  WILLEM BOSVELD

  Zijn werk is in beperkte oplage en verschillende formaten verkrijgbaar.
  Meer over zijn nieuwe werk en over de galerie kijk op deze leuke Elines kunstblog

  Daarnaast is bij Galerie Moon te zien :
  Pim van der Zwaan met indrukwekkende foto's van de Westelijke Eilanden, Anja Eliasson met flamboyante dansende dames en geestige cartoons over de psychiatrie. In de galerie is ook de prachtige zwart-wit fotografie van Willem Bosveld - hij wordt gezien als de Jacob Olie en Breitner van nu vanwege zijn sublieme tijdloze fotografie. Veel van zijn prachtige foto's van Amsterdam zijn te zien en worden in een beperkte oplage verkocht.

  Elke 2e zondag van de maand is er een kleine kunstronde op de eilanden, enkele ateliers zijn geopend voor bezoek. Galerie Moon is dan open vanaf 12 uur. Ingeborg Seelemann portretschilderes is op elke 2e zondag in Moon aanwezig om in korte tijd een mooi portret van u te maken met houtskool (ca. 20 min) of met olieverf (ca. 50 min). U kunt ook per mail of telefonisch daarvoor een afspraak maken.

  DUTCH DESIGN, JAPANS KERAMIEK, ART-DECO VAZEN EN MEER MOOIS... Naast kunstexposties heeft Galerie Moon mooi vormgegeven producten zoals een uitgebreide collectie Dutch Design sieraden, o.a. van Roelinde Boot en Lydia Bremer.. De collectie wordt regelmatig aangevuld met designontdekkingen via beurzen als Meesterlijk, Sieraden Art Fair, Dutch Design Week Eindhoven, Woonbeurs e.d. Er is ook prachtig Japans keramiek (kommen, sushiborden e.d.), keramiek van Hollandse Waren, unieke Art Deco en retro en bijzonder serviesgoed. Een speciale kaartencollectie met (ansicht)kaarten van kunstenaars en illustratoren uit de buurt tot die van Jacques Tati (Monsieur Hulot) en speciale Japanse kaarten. Ook is er een kleine collectie unieke prachtige Japanse kimono's.

  Boek over 400 jaar geschiedenis van de "Westelijke Eilanden" over Bickerseiland, Prinseneiland, Realeneiland, Westerdok en IJDock. Zo'n 4 jaar geleden is Willem van der Horst, n.a.v. de gidswandelingen die hij hier al 6 jaar op de 3 Westelijke Eilanden geeft, begonnen al zijn bevindingen over deze eilanden en omgeving vast te leggen. Het resultaat is een prachtig en uniek boek van 300 pagina's over de geschiedenis van de Westelijke Eilanden 1615 - 2015 geworden. Het boek is ingebed in de geschiedenis van Amsterdam met naast de verhalen veel foto's, kaarten en kunstwerken van vroeger en nu, zodat men een goed beeld krijgt van hoe het hier was en hoe het zich ontwikkeld heeft, vanaf de Gouden Eeuw tot aan nu. Dit boek is vorig jaar in eigen beheer uitgegeven door Galerie Moon en ligt ter inzage in de galerie en is alleen daar te koop. Inmiddels 3e druk.

  GIDSWANDELINGEN vanuit Galerie Moon zijn er diverse interessante gidswandelingen over de Westelijke eilanden

  WANDELING 1 - HISTORISCHE GIDSWANDELING
  Start elke zondagmiddag 15 u over Bickers-, Prinsen- en Realeneiland, incl. koffie/thee na afloop. In 1614 - 1615 werden de 'Westelijke Eilanden' aangelegd, hier kwamen de werven en pakhuizen van de machtige West Indische Compagnie. Van de 900 pakhuizen in Amsterdam, stonden er ruim 100 op het Prinseneiland. Wat was de betekenis van de naam Galgenstraat - Galgenbrug? Waar woonde de beroemde fotograaf Jacob Olie en de schilder Breitner? Wat is hier gebeurd in de roerige jaren '70? En wat doet een reus op het Bickerseiland? Deze wandeling over de 3 Westelijke Eilanden - waarbij u van de ervaren gids veel onbekende feiten en enige zelfs gruwelijke verhalen hoort over het verleden van deze prachtige oude buurt, duur 1.5 uur.

  WANDELING 2 - VAN OUD NAAR NIEUW
  Start elke zaterdagmiddag 15 u van Bickerseiland naar Silodam, Westerdok en IJdock, incl. koffie/thee. Deze wandeling gaat speciaal van het oude Bickerseiland naar het nieuwe Westerdok. Van het verleden naar de nieuwe architectuur met o.a. Houthaven, Silodam, Stenen Hoofd en het zeer moderne IJdock met het nieuwe Paleis van Justitie, duur 1.5 uur.

  WANDELING 3 - WANDELING N.A.V. HET BOEK "ZONDAGSGELD"
  Deze wandeling is gebaseerd op het prachtige boek Zondagsgeld van Philip Snijder, waarin hij zijn armoedige jeugd in de jaren '70 op de Westelijke Eilanden beschrijft. In deze wandeling komen we op de plaatsen uit het boek en worden de bijpassende prachtige verhalen verteld. Deze speciale wandeling is alleen op aanvraag vanaf 4 ps.

  Alle wandelingen kosten E 12,50 pp., E 10 voor 65+/studenten en zijn inclusief een koffie/thee na afloop in de galerie. Voor grotere groepen (vanaf 4 ps. tot ca. 30) kan op afspraak een eigen gewenst tijdstip/dag afgesproken worden. Meer info op de Website: www.GalerieMoon.nl en/of via e-mail : Galerie Moon

  All guided tours on the Western Islands can be held in English on appointment, please contact Galerie Moon for more information.

  GROTE BIBLIOTHEEK
  Achter de galerie ligt de prachtige grote hip/chique bibliotheek van Moon (de vroegere Rizlah fabriek), nu in gebruik voor diverse events en als extra expositie-ruimte. Deze inspirerende ruimte is ook te huur voor gezelschappen, bedrijven e.d. , allerlei bijkomende arrangementen zijn mogelijk. Van koffie/thee tot uitgebreide culinaire mogelijkheden. Ook voor of na een gidswandeling.

  Guestlist
  In Moon vindt u een guestlist, als u zich daar inschrijft krijgt u voortaan per mail een paar maal per jaar de uitnodigingen voor de openingen van nieuwe kunstexposities en voor de diverse culturele events die wij organiseren in de bibliotheek (van lezingen tot muziekavonden en meer).


  kunst logo image  kunst galerie logo image

  GALERIE/WINKEL / BIBLIOTHEEK MOON
  Bickersgracht 54
  1013 LG Amsterdam
  Mobile 06-22210481 Monica Kugel
  Mobile 06-40025386 Willem van der Horst

  Moon is open op elke vrijdag t/m zondag
  van 13 - 18 uur (of op afspraak).

  Op elke 2e zondag v.d. maand zijn wij iets eerder geopend nl.
  van 12 - 18 uur.


  Website : Galerie Moon
  Email : Galerie Moon
  Facebook : Galerie Moon  TOP


  |  HOMEPAGE KUNSTEILANDEN AMSTERDAM  |   EMAIL KUNSTEILANDEN AMSTERDAM VOOR VRAGEN OVER KUNST  |